×
MENY

Så här sätter du på griptape

I den här guiden kommer vi att visa och förklara för dig hur du sätter griptape på ett skateboarddeck.

De flesta åkarna sätter själv deras skateboard griptape på, eftersom det inte är så svårt. Om du inte har försökt att sätta griptape på innan, är tålamod en bra framgångsfaktor för ett vackert och varaktigt resultat.

Griptape - steg för steg

I videon nedan visar SkatePro team ridern Hjalte hur man sätter skateboard griptape på:

Så sätter du på griptape - de 4 stegen förklarade:

Verktyg som behövs: en kniv och ett skatetool (eller ett litet metallverktyg)

  1. Börja med att ta bort pappret från din skateboard griptape (så att det blir klibbigt på ena sidan). Placera sedan den vidhäftande sidan av griptapen ner - ställ in den försiktigt på toppen av decket. Det är viktigt att du placerar din griptape centrerat på decket. Använd sedan det papper du bort från din griptape för att fästa din griptape extra bra på decket.
  2. Gör ett litet snitt i varje hörn av din skateboard griptape. Skapa sedan några riktlinjer för snittet av din griptape, genom att skrapa kanterna på decket med ett verktyg. Skär din griptape längs linjen du just gjorde.
  3. För att få lite mer hållbara kanter på din board, fila kanterna hela vägen runt med överskottet av griptapen som du skar av.
  4. Slutligen är det hålen för bultarna som görs. Stick ett hål genom de åtta hålen i decket. Använd här ett spetsigt verktyg (t.ex. en tunn insexnyckel). Med en stjärnskruvmejsel, skapa några större hål från den andra sidan av decket.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du fortfarande är i tvivel om hur man sätter skateboard griptape på.

Produkter

SkatePro