×
Meny

Skidkläder & Alpinkläder

Skidkläder håller dig varm på fjället

Att ha på sig rätt skidkläder kommer hålla dig varm, torr och bekväm när du är ute och åker skidor på berget. Skidorter upplever kalla temperaturer, regelbundet snöfall och oförutsägbara vindar, så det är viktigt att man väl förberedd med lämpliga skidkläder.

Vilka alpinkläder behöver jag?

Ett baslager, ett mellanlager och ett ytterlager är de tre stora delarna av alpinkläder som kommer hålla dig glad oavsett hur vädret är.

Baslagret, även kallat underställ, är de termiska skidkläderna som ansvarar för att förflytta fukt och svett iväg från kroppen men samtidigt håller dig varm. Passformen på baslagret ska vara tight och sitta nära inpå huden, och kan användas både på överkroppen och underkroppen. Spana in vårt utbud av underställ.

Mellanlagret, ofta kallat mid-layer, är de kläder du bär mellan baslagret och ytterlagret. Det används för att hålla din överkropp varm, men är enkelt att ta av om du behöver svalka av dig. Därför är det till stor nytta för du ska kunna reglera din kroppstemperatur. Se vår mellanlager för skidor.

Ytterlagret fungerar som ett skal som skyddar mot snö, regn och vind. De kan vara i form av skidjackor eller skidbyxor, vissa modeller är fleecefodrade för tunn isolering. Se vårt utbud av Skidjackor och Skidbyxor.

Vare sig du ska åka skidor eller snowboard så är alla alpinkläder du hittar i denna kategori passande för båda sporterna. Andra klädesplagg som är minst lika viktiga är Skidhandskar, vinterhandskar & vantar.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor