×
Meny

Snowboard Goggle Linser

Bra att veta

Hur väljer jag linser till mina snowboard goggles?

Om du har mer än en snowboard goggle lins kan du försäkra dig om att du kan ta dig ner för backen oavsett vilket väder du möter under dagen. Linser i olika färger är inte bara till för utseende utan är designade för specifika väder- och ljusförhållanden.

En viktig aspekt att tänka på här är VLT - som står för visible light transmission. VLT mäts i procent och indikerar på hur mycket ljus som passerar genom linsen. När det gäller färger, om du åker snowboard en ljus dag, välj en mörkare färg. Om du är ute och åker i svagare ljus, välj då gul, bärnsten eller rosa färg. Om du vill läsa mer om hur du väljer rätt lins kan du läsa vår ultimata guide för snowboard- och skidglasögon.

När du väljer en utbytbar lins måste förstås dina snowboard goggles vara kompatibla.

Hur rengör jag snowboard goggle linser?

Rengöring av dina snowboardlinser är viktigt för att hålla dem i gott skick, men det är viktigt att göra det på rätt sätt så att de inte skadas i processen. Generellt sett så behöver man inga medel för att rengöra sina linser, då många medel kan skada linsen. För att rengöra din yttre lins ska du först skaka av all snö som fastnat på dina goggles. Istället för att torka av linsen så ska du enbart dutta linsen lätt med en mikrofiberduk så att överflödig fukt avlägsnas.

Följ samma process med insidan av linsen. Det är dock särskilt viktigt att vara extra försiktig med detta eftersom det är där som anti-fog beläggningen sitter och den kan lätt skadas. Ett bra tips är att undvika att röra insidan av linsen så mycket som möjligt, så att du slipper fingeravtryck.

Om du är ute efter ett helt nytt par goggles så kan du kolla in vårat utbud här - Skidglasögon - Snowboards.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor