×
Meny

Linser till skidglasögon

Bra att veta

En skidglasögonlins för varje väderförhållande

När du åker skidor befinner du dig ibland under blå himmel och stark sol. Ibland åker du i mulet väder minuterna innan solen går ned. Ljusen i dessa scenarion är väldigt olika, och det är inte möjligt att köpa en skidglasögonlins som passar alla ljusförhållanden.

Det kan vara svårt att hitta ett par skidglasögon med en lins som är lämpad för alla väderförhållanden; istället bör du överväga att köpa en extra lins, för att få bästa tänkbara upplevelse oavsett hur mulen eller solig dagen är. Var säker på att dina skidglasögon har utbytbara linser innan du köper en extra lins - annars kastar du pengarna i sjön.

Det finns många toner och färger att välja bland när det kommer till skidglasögonlinser. En faktor är utseendet och stilen på linsen, men det viktigaste är hur de presterar i förhållandena du åker skidor i.

Välj rätt VLT för dina linser till skidglasögon

En av de viktigaste sakerna att överväga är hur mycket ljus du vill att linsen ska släppa igenom. Andelen ljusöverföring mäts i VLT (Visible Light Transmission). Det spänner mellan 0 - 100 procent och anger hur många procent av ljuset som når ögat.

Om du åker skidor i soligt väder mitt på dagen, bör du välja en lins med ett VLT mellan 5 - 20 procent, medan linser med 60-90 VLT är perfekta för mulna dagar, snö, gryning och konstgjort ljus vid kvällsskidåkning.

De flesta vill ha en lins de kan använda i de flesta förhållanden. Om så är fallet, bör du leta efter en lins med 30 - 60 VLT.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor