Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Speed Skate Stövlar

Bra att veta

Speed skate stövlar - en slim look

En speed skate stövel har en mycket smal och strömlinjeformad design som är optimerad för hög hastighet. Eftersom stövlarna är optimerade för hög fart har aspekter som foder och en hög cuff tagits bort. Vissa stövlar med låg cuff ser mer ut som en vanlig sko än något som kan monteras på en ram med några hjul och nå hastigheter på upp till 60 km/h. Det är mycket viktigt att inline speed skate stövlarna ger bra stöd och passar dina fötter väl. Vissa stövlar i kolfiber kan värmegjutnas för bästa möjliga passform.

Om du inte har provat speed skating tidigare eller om du är van att åka i ett par vanliga inlines kan ändringen till mindre komfort vara ett stort hinder, särskilt under de längre träningspassen ute på vägarna. Men oroa dig inte - dina fötter kommer snart att vänja sig vid bristen på ankelstöd och ett mjukt foder.

Hur ska speed skates stövlar sitta?

Inline speed skate stövlar måste sitta bra. Om de är för stora riskerar du att dina fötter glider runt och att de inte ger dig ett bra fotledsstöd.

Som en allmän regel bör du välja ett par inline speed skate boots i samma storlek som din skostorlek. För att hitta rätt par speed skate boots bör du ha ett par tunna, släta strumpor på dig när du provar dem, eftersom de är bäst att åka i. Kom alltid ihåg att kontrollera storleksguiden för de stövlar som du är intresserad av, varje märke utformar nämlige sin utrustning på olika sätt.

Vill du veta mer om hur du väljer ditt nästa par speed skates? Ta en titt på vår Guide till köp av speed skates.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor