×
Meny

BMX / Motocross Glasögon

  Filter
Färger
Varumärken

Så väljer du de korrekta BMX glasögonen

Off-road skyddsglasögon används till både race BMX och motocross. De flesta motocross- och BMX-glasögonen är gjord med tear-off linser. En annan teknologi som kan finnas på off-road glasögon till motocross och BMX är roll-off teknologin.

Skillnaden mellan tear-off och roll-off är att med tear-off drar du av ett tear-off ark och kastar bort det. På ett roll-off system rullar du filmen över linsen och håller den på en rulle på den andra sidan av glasögonen.

Tear-off systemet är typiskt lite starkare än roll-off systemet, men de kan inte ha lika många pulls som roll-off. Ett tear-off system rymmer normalt ca. 30 avrivning filmer, men på ett roll-off-system kan ha upp till 50 drag.

Vilken ton ska mina linser ha?

Det är grundläggande tre olika färgtoner på BMX och motocross glasögon.

Lätt tonade linser är till svagt ljus, medan mediumtonade linser är mer universella och kan användas både i svagt ljus och mer solrika förhållanden. Mörkfärgade linser är optimala i ljusa och solrika förhållanden.

Många åkare föredrar att ha både en ljus tonad lins och en mörk tonad lins för att säkra att de har de optimala linser till vädret på tävlingsdagen.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor