MENY
×

Skidhjälmar barn

  Filter
Varumärken
Storlek
Certifikater

Enligt lag ska barn bära hjälm vid skidåkning.

Skidåkning är en mycket populär vintersport och många familjer tycker skidåkning är ett perfekt sätt att få lite kvalitetstid tillsammans. Men fortfarande anses skidor vara en extremsport, eftersom risken för att skadas är hög för både nybörjare och avancerade. Det bör därför vara en ''no brainer'' att barn och ungdomar använder en skidhjälm när de åker utför i backen.

Om man tar en titt på statistiken minskar risken för barn och juniorer som använder hjälm att få skallskador med 35%. Det är en av de viktigaste anledningarna till att många länder har lagar som gör det obligatoriskt för barn att bära en skidhjäm när de åker skidor eller snowboard.

Är det verkligen nödvändigt att bära en skidhjälm för barn och juniorer?

Även om ditt barn kan vara en erfaren skidåkare eller snowboardåkare, vet man aldrig om personen framför är en nybörjare och kommer att kollidera inom de närmaste två sekunderna, vilket kan resultera i ditt barn gör detsamma. Du skulle förmodligen aldrig skicka ut ditt barn på cykel utan hjälm, och skidåkning kan vara minst lika farligt.

Kom ihåg detta: Det är alltid bättre att ha skrapat hjälmen än att ha skrapat ditt huvudet.

En bonus med att ditt barn bär en skidhjäm är att hjälmer faktiskt ger bra med värme, och många barn gillar den coola looken som en snygg skidhjälm ger. So kolla in vårt stora sortiment och kom ihåg att vi har 365 dagars full returrätt.