MENY
×

Hjul till derby rullskridskor

  Filter
Varumärken
Hjuldiameter
Hjulbredd
Hjul hårdhet

Välj rätt rull derby hjul


I rullande derby använder du bara inomhushjul eftersom du spelar inomhus.

När du startar resan med att hitta rull derby som uppfyller dina behov, handlar det bara om att hitta rätt balans mellan hjulen, golvet och dig själv. Det viktigaste att tänka på är hårdheten eller durometern som den också kallas. Här är några saker att tänka på när du väljer rätt hårdhet:

• Ett gigantiskt golv kräver hårdare hjul 93-99a.

• På många idrottsarenor ser vi ofta 93-95a som ett populärt val.

• För att undvika att glida ut på det mer hala golvet kan det rekommenderas att gå ner till 88-92a.

Åkarens vikt är också en faktor att tänka på eftersom en tung skridsko åkare behöver vanligtvis ett hårdare hjul. Men i allmänhet behöver du bara prova några olika hjul och se vilken typ som passar dig bäst.

Vilken storlek ska du välja?


Hjulstorleken är också baserad på personliga preferenser. Den typiska storleken som valts är ca 59 mm och 62 mm i diameter. Bredden är antingen standard eller smal. Standarden är ganska populär, men vissa människor föredrar ett smalt hjul för ett mer smidigt hjul. Smala profilhjul har lite mindre grepp än standard, men det kan vanligtvis kompenseras om du väljer ett hjul som är lite mjukare än vad du normalt skulle göra.

Notera: Vissa åkare föredrar att blanda hjulen i hårdhet, för att optimera olika aspekter av spelet. Om du väljer att experimentera med detta, var medveten om att du väljer samma diameter för alla hjul.