MENY
×

Drift Trikes

En Drift Trike är en sorts trehjuling med ett cykelhjul i fronten och två låga men breda bakhjul. En Trike bike, som vissa kallar det, är avsedd för utförsåkning och används främst för att glida ner av en backe med många svängar. De två breda bakhjul bakpå bidrar till att ge en "slide effect" när du är upp i hög fart. Drift Trike Pro3 modellen tillverkas med lite annurlunda bakhjul än de tidigare modellerna. Den har hjul med luftfyllda däck i mitten och ett PVC yttre. Det är en praktisk funktion, eftersom det gör det möjligt att endast nödvändigt ändra den yttre PVC i stället för hela hjulet när det blir slitet.

Hur ska jag använda min Trike bike?

På en Trike bike kommer du framåt genom att helt enkelt köra ner för backen och låta tyngdkraften att skapa framdriften för dig. Men det finns situationer där det inte är möjligt att bara köra ner, och här är det praktiskt att kunna skapa sin egen drivkraft, därför erhållas några Drift Trikes med pedaler, så att du kan skapa momentum på mindre branta backar och sträckor.

Om du vill köra mycket snabbt, så det är en bra idé att köra på en asfalterad bana eller väg som är så smidigt som möjligt. Mycket grova ytor skapar mer motstånd och försämra dina slides, medan de grova ytor bär mer på hjulen.

En Drift Trike kan användas av de flesta

En Drift Trike är utformad så att den kan användas av de flesta - barn, ungdomar och vuxna. Drift trike är en sport där de flesta kan hjälpa till, eftersom tekniken är relativt enkel. Du kan jämföra Trike drifting med att köra downhill longboard, men eftersom du sitter på en stol nära marken i stället för stående och eftersom Drift Trike är mycket stabil, är det lättare att hålla balansen på en trike bike än på en longboard .

Trike Drifting har snabbt blivit en populär sport och har många anhängare runt om i världen. Innan vi började att kommersialisera Drift Trikes, var det många som byggde dem själv. Men i dag, producerade de några av de stora märken som. Huffy.

Trike Drifting ursprungligen från Nya Zeeland, där de första Drift Trikes avtäcktes. Snabbt spred fenomen till Australien, Sydamerika och Europa. Under 2008 har sporten blivit så populär att den fick sin egen organisation "American Drift Trike Association", som är en ideell organisation som syftar till att främja Trike drifting.