Påsk Rea
Spara upp till 80%  -  Mer än 2500 nedsatta varor!  -  Klicka här
×
MENY

Drift Trikes

En drift trike är en sorts trehjuling med ett cykelhjul i fronten och två låga men breda bakhjul. En drift trike är avsedd för utförsåkning. De två breda bakhjulen bidrar till att ge en "slide effect" när du kör fort. Drift Trike Pro3 modellen tillverkas med lite annorlunda bakhjul än de tidigare modellerna. Den har hjul med luftfyllda däck i mitten och ett yttre i PVC. Det är en praktisk funktion, eftersom det gör det möjligt att endast byta PVC-höljet i stället för hela hjulet när det blir slitet.

Hur ska jag använda min Trike bike?

På en Trike bike kommer du framåt genom att helt enkelt köra ner för backen och låta tyngdkraften göra jobbet. Men när det inte är möjligt måste du skapa framdriften på annat sätt. Därför kommer några drift trikes med pedaler, så att du kan komma framåt när backarna inte är branta nog, eller när du kör på platt mark.

Det är alltid en bra idé att köra på en asfalterad väg, eller ett så jämnt underlag som möjligt. Ojämna ytor skapar mer motstånd och försämrar dina slides, de sliter också mer på hjulen.

En Drift Trike för alla

En Drift Trike är utformad så att den kan användas av de flesta - barn, ungdomar och vuxna. Drift trike är en sport för de flesta, eftersom tekniken är relativt enkel. Du kan jämföra Trike drifting med att köra downhill longboard, men eftersom du sitter ner nära marken i stället för att stå upp, och eftersom Drift Trike är mycket stabil, är det lättare att hålla balansen på en trike bike än på en longboard .

Trike drifting har snabbt blivit en populär sport och har många anhängare runt om i världen. Innan vi började att kommesialisera drift trikes, var det många som byggde dem själva. Men i dag produceras drift trikes av några av de stora märkena som Huffy.

Trike drifting härstammar från Nya Zeeland. Snabbt spred sig fenomenet till Australien, Sydamerika och Europa. 2008 hade sporten blivit så populär att den fick sin egen organisation "American Drift Trike Association" - en ideell organisation som syftar till att främja Trike drifting.