MENY
×

Derby rullskridskor

  Filter
Varumärken
Sko storlek
Hjuldiameter
Hjul hårdhet
Plate-material
Kängtyp

Om du ska använda side by side rullskridskor till roller derby, så det är i denna kategori du kan hitta dem. Några av rullskridskor är roller derby rullskridskor medan andra lika väl användas för dans eller fitness.

Vad som skiljer roller derby skates från vanliga rullskridskor?

Roller derby skates är side by side rullskridskor med låg känga. Den låga kängan innebär att du inte får mycket fotled stöd, men i gengäld mycket flexibilitet. Roller derby skates har en känga som är gjord av antingen läder, konstläder eller nylon. Ramen är av nylon eller aluminium. Rullskridskor av denna typ är generellt lämpliga för Derby, men också för dans, jam art och fitness. Läs beskrivningen av de olika rullskridskor för att ta reda på om de är särskilt utformade för roller derby eller om de är i allmänt bruk.

Vad är roller derby?

Roller derby är en amerikansk sport som blev utbredd på 1930- och 1940-talet. Ursprungligen sporten var utformad som en tävling där två lag tävlade mot varandra. Men redan 1930 utvecklades den till en kontakt sport, som det också är idag. Tidigare blev roller derby, båda spelat av män och kvinnor, och även om det finns några roller derby team med män, är det nu i huvudsak en sport som spelas av kvinnor.

I roller derby har två lag med fem spelare vardera. Varje lag väljer en jammer, vilket är målskytt. De övriga fyra spelare blockerar.

Roller derby är också en underhållningssport och det uttrycks i olika områden. Deltagarna har oftast ett roller derby namn, till exempel. kan vara en ordlek med ett känt namn eller ett kändt fenomen. Vissa använder även namnet för att skapa ett alterego, som de spelar med när de är på planen. Turneringar är också ofta namngivna med en ordlek.

Kom ihåg att när du spelar roller derby, använd säkerhetsutrustning hjälm, handledsskydd, armbågsskydd, knäskydd och tandskydd.