×
Meny

Roller Derby rullskridskor

  Filter
Varumärken
Sko storlek

Bra att veta

Om du ska använda sida-vid-sida-rullskridskor till roller derby, så är det i denna kategori du kan hitta dem. Några av rullskridskorna är roller derby-rullskridskor medan andra lika väl kan användas för dans eller fitness.

Vad skiljer roller derby-skridskor från vanliga rullskridskor?

Roller derby-skridskor är sida-vid-sida-rullskridskor med låg känga. Den låga kängan innebär att du inte får mycket stöd för fotleden, men i gengäld mycket flexibilitet. Roller derby-skridskor har en känga som är gjord av antingen läder, konstläder eller nylon. Ramen är av nylon eller aluminium. Rullskridskor av denna typ är generellt lämpliga för Derby, men också för dans, jam art och träning. Läs beskrivningen av de olika rullskridskorna för att ta reda på om de är särskilt utformade för roller derby eller om de är avsedda för allmänt bruk.

Vad är roller derby?

Roller derby är en amerikansk sport som blev utbredd på 1930- och 1940-talet. Ursprungligen var sporten utformad som en tävling där två lag tävlade mot varandra. Men redan 1930 utvecklades den till en kontaktsport, vilket den också är idag. Tidigare spelades roller derby av både män och kvinnor, och även om det finns några roller derby team med män, är det nu i huvudsak en sport som spelas av kvinnor.

I roller derby finns två lag med fem spelare vardera. Varje lag väljer en jammer, som är målskytt. De övriga fyra spelarna blockerar.

Roller derby är också en underhållningssport, vilket tar sig uttryck i flera olika områden. Deltagarna har oftast ett roller derby-namn, som t ex kan vara en ordlek med ett känt namn eller ett känt fenomen. Vissa använder även namnet för att skapa ett alterego, som de spelar med när de är på planen. Turneringar är också ofta namngivna med en ordlek.

Kom ihåg att när du spelar roller derby, använd säkerhetsutrustning i form av hjälm, handledsskydd, armbågsskydd, knäskydd och tandskydd.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor