×
Meny

Roller Derby Skates

Bra att veta

Vad är roller derby skates?

Roller derby skates eller roller derby rullskridskor som man även kan kalla det, är designade för att ge dig en smidig upplevelse när du deltar i en match roller derby. Denna typ av rullskridskor är kända för att vara lågt skurna med en kort wheelbase, vilket ger möjlighet för mer rörelse och flexibilitet. De kommer även med vaddering för att säkerställa en bekväm passform och förse dig med skydd mot hårda kollisioner.

Roller derby skates tillverkas av olika material, bland annat läder, vegan-vänligt konst läder, eller nylon för att skapa en hållbar känga av hög kvalitet.

Vilken passform ska ett par roller derby rullskridskor ha?

När det kommer till derby skates är det viktigt med en åtsittande passform, dock så skal din fot inte klämmas åt på ett obekvämt sätt. Vissa modeller har en känga som är värmeformbar vilket gör att kängan kan anpassas efter din fot för en perfekt passform.

Så vilken storlek ska man köpa? Kom ihåg att alla märken konstruerar sina kängor på olika sätt, så det går inte att generalisera passformen hos dessa rullskridskor. Det är därför viktigt att kontrollera modellens individuella storleksguide för att hitta rätt storlek för dig.

Om du vill läsa mer om roller derby skates och hjul kan du här läsa vår Guide till köp av roller derby skates.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor