MENY
×

Pogo stick / Hoppstylta

  Filter
Varumärken

En pogo stick är en slags hoppstylta som kan användas till action sporten Extreme Pogo, även känd som Xpogo.

En pogo stick är en vidareutveckling av den klassiska pogo stick, men till skillnad från leksaksversion, så är en pogo stick både högpresterande, mycket hållbara och kan användas för tricks. Pogo sticks används ofta i stadsmiljöer eftersom de är lätta att bära och eftersom den inte kräver mycket utrymme för att göra tricks med en pogo stick.

Pogo stick - från lek till actionsport

Pogo sticks har använts under många år. Många förknippar det vanliga pogo stick med leksaker för barn. Men runt milleniumskiftet vann action-sport Xpogo fram, och många människor började använda sina vanliga pogo sticks för tricks. Vid denna tid har de extrema pogo sticks som ännu inte uppfunnits, men 2004 kom de första extrema pogo sticks på marknaden. Dessa var utformade för att bära högre och tyngre riders än de klassiska Pogo sticks. Dessutom dom nya Pogo sticks har mer avancerade fjädrar än standardstålfjädrar om du tittar på de gamla Pogo sticks. Pogo sticks tillverkarna fortsätter att utveckla material och teknik för att skapa de mest hållbara, högpresterande Pogo sticks.

Pogo sticks är för alla som vill prova en ny, rolig, actionsporter, och det är massor av tricks att prova på en sådan, som f.eks. stick flips och back flips.