MENY
×

Köp av snowboard kängor

Valet av snowboardskor beror på din nivå, skostorlek och om du brinner för snowboard i backen, i parken eller i offpist. Dessutom spelar din preferens för snörning systemet också en roll.

Pasform av snowboardskor

En snowboard boot ska sitta tätt på foten, så att spetsen på dina tårna knappt går mot framsidan av skon och du bör ändå kunna luta dem. För att uppnå en optimal passform, ska du kunna lyfta hälen minimalt och helst inte alls.

Innreskon ska du gärna köpa en halv storlek mindre eller samma storlek. Som din vanliga skostorlek, eftersom den vill töja sig efter att du har kört lite tid i den.

Snowboard boots mäts i EU storlekar.

Flex

  • En mjuk snowboardskor flex är mer tillgivande och stabil, vilket gör den optimal för parken, liksom nybörjare och mellanliggande snowboardåkare.

  • Till skillnad från en hård flex ses oftare i snowboardskor för offpiståkning och ridning pisterna, eftersom det ger grepp och stabilitet. En styvare boot design erbjuder också en kortare responstid på dina rörelser.

Snör systemer

Vi har kategoriserat de tre snörning systemer på SkatePro:

  • Traditionella skosnören, som i vanliga skor. Det tar lite längre tid att knyta dem, men du vet vad du får och de är lätta att byta när de blir slitna.
  • Hastighet snörning system består av antingen en enda eller två snören. Systemet kräver en enda rad för att knyta hela bootsen. Detta gör det snabbt och enkelt att få dina snowboard skor på, och det ger en bra passform.
  • BOA snörning system består av små stå wire, vilket helt enkelt dras åt med en roterande skive system. Systemet säkerställer en balanserad passform.

Populära produkter