MENY
×

Köp av ishockey-skridskor

Denna guide kan du använda innan, under och efter köp av ishockey skridskor.

Innan du köper ishockey skridskor

Det är stor skillnad på kvalitet, passform och storlekar mellan de ishockey-märken som finns. Generellt gäller det dock att kvalitet och pris går hand i hand.

Använd evt. denna tabell som tumregel för kvalitet och val av storlek:

Mærke Kvalitet Gå efter skøjte-størrelse
CCM +++ Ca. ½ storlek större än skor
Bauer +++ Ca. samma storlek som skor
RBK +++
Sherwood ++ Ca. ½ storlek större än skor
Graf ++ ?
Mission ++ Ca. 1 storlek mindre än skor
Nike + Ca. ½ storlek mindre än skor
Tour + Ca. samma storlek som skor

Är du fortfarande i växåldern, kan du välja att köpa dina skridskor ½-1 nummer större än ditt behov, så kan du använda dem i längre tid. Köper du skridskor ännu större så ger skridskor inte ordentlig stöd, vilket resulterar i att du mister stabilitet och styrka i din skridskoåkning.

När du köper ishockey skridskor

Prova skridskor med de strumpor som du kommer ha på när du ska åka på skridskorna. Prova gärna flera olika modeller, så du kan jämföra passform och kvalitet.

Notera att några av de dyrare ishockey skridskorna kan värme-formas efter dina fötter när du har köpt dem. För dessa skridskor behöver stöveln inte passea100% perfekt, eftersom värme-formningen gör att skridskon ändrar form till dina fötters passform.

  1. Lossa dina snörren så mycket att din fot lätt går i stöveln. Pressa fram dina tår så långt fram som möjligt. Storleken passar om du precis kan få ner ett finger bakom hälen i stöveln.
  2. Ta på båda skridskor. Knyt åt stöveln ordenligt, men inte allt för hårdt. Ställ dig upp, och märk hur skridskorna känns. Skridskor får inte pressa eller klämma någonstans.
  3. Skjut bak hälen och märk efter om där är ordentlig stöd i hela hälområdet. Din häl ska inte kunne lyfta sig utan skridskon, så länge du skjuter bak hälen helt.
  4. Märk efter om det är plats till framfot och tår, utan att stöveln klämmer.
  5. Prova att gå ner i knä. Skridskon ska vara flexibel och tillåta dig att böja benet, så du kan upprätthålla en bra hockey-position.
  6. Prova att pressa stövlarna till sidan. Skridskon ska vara stel och stötta bra, så du kan åka komfortabelt och kraftfullt.

Efter du har köpt ishockey skridskor

Prova att ta på bägge skridskor hemma (kom ihåg skridskoskydd, så du inte förstör golvet).

Om skridskor fortfarande sitter bra och inte klämmer, så är du redo för hockeyrinken. Sitter de inte bra och klämmer, så blir det endast värre när du går i gång med att spela. Byt dina skridskor och hitta några andra på vår hemsida. Genom att använda SkatePros returetikett, som kan skrivas ut via vårt hemsida, ska du inte betala för returfrakt.

(Hos SkatePro är det alltid 365 dagar öppet köp på skridskor, så länge du inte har använt dem utomhus eller på bana och de inte ser ut at ha varit använda - Se också SkatePro's returpolitik).

Break-in

Eftersom riktiga ishockey kängor är gjorda av läder, så kommer lädret i ett par nyinköpta hockey-skridskor anpassa sig dina fötter. Denna period kallas för break-in av skridskor och kan medföra blåsor och blodsamlingar de första gångerna du använder dina skridskor, tills lädret har gett sig. Några producenter rekommenderar att du i break-in perioden tar på skridskorna hemma och har på dem i flera timmar, andra rekommenderar att du bara ska börja spela hockey med detsamma.

Populära produkter