×
MENY

Heelys köpsguide

Heelys - mer än ett par skor

Heelys är mer än bara ett par skor. Alla Heelys har löstagbara hjul i den bakre delen av sulan, vilket ger dig möjlighet att växla mellan att gå och rulla så ofta du vill. Med otaliga modeller och varierande designer och funktioner har dessa rullskor blivit en stor modetrend som vänder sig till en stor del av befolkningen. Denna guide hjälper dig att hitta de perfekta Heelys rullskorna.

Du är varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor.

Vilka rullskor ska jag välja?

Även om Heelys kanske är den mest kända för sina färgstarka mönster, så bör du också överväga andra aspekter än utseendet i din övervägning när du beslutar vilket par du ska välja. Innan du köper ett par rullskor, bör du överväga om du vill ha dem med eller utan foder, och om du vill ha dem med en eller två hjul.

Rullskor med 1 hjul

Eftersom dessa Heelys bara har ett hjul i varje sko, är det lätt att ta hjulen ut på nolltid. Dessutom är rullskor med ett hjul lätt att manövrera med som du snabbt kan komma upp i fart med den här typen av skor med hjul. Eftersom det är lite svårare att balansera på bara ett hjul istället för två, kan det vara lite mer utmanande att köra på rullskor med ett hjul.

Rullskor med 2 hjul

Då rullskor med två hjul kom först ut på marknaden, blev de snabbt populär. De två hjulen ger mer stabilitet och kontroll, och så att de är lättare att stå på. Om du vill utmana dig själv eller bara vill prova hur det är att stå på Heelys med ett hjul, kan du ta bort framhjulet från varje sko.

Med eller utan vaddering?

Oavsett om du väljer rullskor med eller utan vaddering påverkar det inte bara hur bekväma skorna är att ha på, det har också betydning för, vilken storlek du ska välja. Om du vill ha ett par skor med hjul utan vaddering, så måste du välja skor i en storlek mindre än vad du normalt använder, men om du vill ha skor med hjul med vaddering, så du måste välja en storlek större än din vanliga skostorlek. När du väljer storlek, är det en bra idé att läsa vår Heelys storleksguide.

Velcro heelys eller heelys med snöre?

Det finns velcro Heelys och Heelys med snöre, och några kommer med bägge delar. Även om snören är det klart med utbredda när det kommer till att knyta och spänna sina skor, är det några som menar, att velcro är bättre. Det beror på smak, men för mindre barn som kan ha svårt att knyta sina egna snören, kan velcro Heelys vara en optimal lösning.

Hur använder jag mina skor med hjul?

Heelys skor med hjul kan användas av människor i nästan alla åldrar och på alla nivåer. Även om tekniken liknar inlines, så är det fortfarande inte riktigt samma sak. Därför kommer du oftast behöver träna lite innan du känner dig helt säker på tekniken. När du vill rulla på dina Heelys rullskor, lägga vikt över hälen, där hjulen är monterade. För att bromsa, kan du lägga vikt på tårna och jogga tills du har återfått kontrollen och kan sluta. En annan möjlighet är att lyfta den främre delen av foten och dra upp hälen från marken. Detta ger en något mjukare inbromsning.

Heelys rullskor är bäst lämpad för att hantera på jämna ytor utan grus och jord. Om du har erfarenhet av rullskor och vill prova något nytt, kan du köpa skor med integrerade grind plattor.