MENY
×

Köp av snowboards

Valet av snowboard beror till stor del på din nivå och om du brinner för att köra i pisten, i parken eller i offpist. Andra viktiga faktorer som måste beaktas är fot storlek, vikt och längd.

Vilken längd och bredd på snowboard ska du välja?

 • Längd bestäms av din preferens för terrängen och din längd. Som regel ska din snowboard gå upp till någonstans mellan axeln och mitten av huvudet. Längre boards rekommenderas för backcountry / off-pist, medan kortare brädor är bättre på att utföra freestyle. En bräda däremellan är mer mångsidig och lämpar sig för all mountain körning.

  För nybörjare och barn rekommenderas en kortare bräda (till hakan och under), för att uppnå en rolig och enkel erfarenhet av snowboard.

 • Bredden skiljer huvudsakligen mellan standard och wide (bred). Wide rekommenderas till skostorlek 44 och över. Detta gäller inte för junior wide boards.

Det finns tre typer av snowboards på SkatePro

 • Twintip snowboard är lämplig för park och tricks, men är också en rolig snowboard att leka i pisten med. Fram och bak är 100% identiska formade och bindingen är centrerad, så det är lätt att köra åt båda hållen och landa sina tricks.
 • All mountaion snowboards är de mest mångsidiga boards. Designen är mycket lik en twintip snowboard i form, men binding, flex och balanspunkten flyttas bakåt på snowboarden. Denna typ av snowboard är ett bra köp för de flesta, med all mountain snowboard kan man köra på i pisten, i parken och i offpisten.
 • Backcountry: Denna typ av snowboard görs för djup snö i offpist. Formen på en backcountry snowboard är mycket likt en surfbräda, och den stora ytan gör att du kommer att ha ett stort flow i djup snö.

Snowboard uppbyggnad

Flex:

 • Directional flex: Är konstruerad för att köras endast i en riktning och används ofta i pisten eller offpist. Flexet är byggd med en styvare design i änden av boardet, vilket ger stabilitet i hög hastighet.
 • Twin Flex:Designad med en identisk fram och bak ände, vilket gör den lämplig för park och tricks. Snowboards med en twin shape kan köras i båda riktningarna.
 • Directional twin flex: Är en blandning av både flex, ofta designad för all mountain och freestyle snowboards.

Baseline designen:

En baslinje (snowboard botten) varierar och kan antingen vara av camber, rocker eller flat design. Ofta kombineras designen, beroende på syftet med snowboarden.

 • Rocker: Gäller när en snowboard böjer uppåt i toppen och/eller i änden av boardet, vilket gör den idealisk för pudersnö och lät att svänga. Rocker förhindrar motstånd och gör ett board solidt i parken.
 • Camber:Toppen och änden av en snowboard trycks ner i snön, vilket ökar kontaktytan med snö och ger ett bättre kantgrepp.
 • Flat: Ger 100% kontakt med snö ytan, vilket resulterar i mer stabilitet än en traditionell rocker och erbjuder lättare svängar.

Produkter

Populära produkter