Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Hjälmens livslängd

Du bör byta ut din hjälm om den har sprickor eller bucklor. Samtidigt ska spännet, remmen och en eventuell storlek justeringen se bra ut och vara oskadade.

Din hjälm - cykelhjälmar samt skater hjälmar - leva inte för evigt. Det är därför viktigt att uppmärksamma skador och slitage, vilket reducerar hjälmens förmåga att skydda optimalt. I följande avsnitt beskrivs det när du ska byta ut din hjälm, och hur man tar reda på om den behöver bytas ut.

När ska jag byta min hjälm?

Alla skater hjälmar eller cykelhjälmar bör bytas ut efter ett hårt slag, även om det inte finns några synliga skador på hjälmen. I själva verket kan den ha skador inuti utan att du ser det. Svett kan också hjälpa till att förstöra skummet, som det inre skalet är tillverkat genom att göra det stötdämpande. Om skummet därför visar tecken på att vara slitet , ska du byta ut din hjälm.

Det rekommenderas att du byter ut en hjälm vart 5. år av regelbunden användning.

Som barn växer, är det också viktigt att notera att hjälmen fortfarande sitter och skyddar som det ska.

Hur gör jag undersöker min hjälm?

Om du svarat ja på någon av dessa frågor, är det en indikation på att din skater hjälm eller cykelhjälm är i dåligt skick och bör bytas ut:

  • Har det yttre skalet sprickor, repor eller bucklor? Undersöka det yttre skalet. Om färgen har bleknat, kan det vara en indikation på att hjälmen ska bytas ut mot UV-strålar, vind och regn kan bidra till att skada plasten.
  • Finns det några tecken på sprickor eller rivor i det inre skalet? Vänd hjälmen om, ta ut stoppningen och inspektera det inre skalet.
  • Fungerar spännet och remmen dåligt? Kontrollera att spännet snäpper ihop ordentligt och låter som det ska, och att banden är oskadade och fina.
  • Är det problem med att lossa och spänna storleksjusteringen? Vissa hjälmar har ett spänne på baksidan, som kan användas för att justera storleken till en skräddarsydd och behaglig passform. Fungerar inte spännet optimalt bör hjälmen bytas ut.

Produkter

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor