×
Meny

Så sätter du ihop en skateboard

I den här guiden kommer vi att visa och förklara för dig hur du monterar en komplett skateboard.

Att sätta samman en komplett skateboard

I den här videon visar SkatePro team ridern Hjalte hur du monterar en skateboard:

De åtta stegen som skapar en komplett skateboard

Verktyg som behövs: en kniv och en t verktyg (10mm nyckel för truckbultar, 13mm till hjulbultar, 15mm nyckel till kingpin, stjärnskruvmejsel och en insexnyckel)

  1. Börja med att ta bort pappret från din skateboard griptape (så att det blir klibbigt på ena sidan). Placera sedan den vidhäftande sidan av griptapen ner - ställ in den försiktigt på toppen av decket. Det är viktigt att du placerar din griptape centrerat på decket. Använd sedan det papper du bort från din griptape för att fästa din griptape extra bra på decket.

  2. Gör ett litet snitt i varje hörn av din skateboard griptape. Skapa sedan några riktlinjer för snittet av din griptape, genom att skrapa kanterna på decket med ett verktyg. Skär din griptape längs linjen du just gjorde.

  3. För att få lite mer hållbara kanter på din board, fila kanterna hela vägen runt med överskottet av griptapen som du skar av.

  4. Slutligen är det hålen för bultarna som görs. Stick ett hål genom de åtta hålen i decket. Använd här ett spetsigt verktyg (t.ex. en tunn insexnyckel). Med en stjärnskruvmejsel, skapa några större hål från den andra sidan av decket.

  5. Nu monterar du dina truckar. Sätt skruvarna i de åtta hålen du just gjort, sen sätter du dina truckar på. Skruva muttrarna på bultarna - dra åt dem med en 10 mm nyckel.
  6. Installera två kullager i alla dina hjul. Placera ett kullager i navet på hjulet - använd händerna för att trycka ner på hjulet, så lagret fastnar inuti hjulet.
  7. Montera hjulen. Placera dem på din truck och dra åt muttrarna med en 13 mm nyckel. Se till att inte dra åt dem för mycket, eftersom du kan skada dina lager.
  8. Go skate!

Du är alltid välkommen att kontakta oss Om du fortfarande har tvivel om hur man monterar en skateboard.

Produkter

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor