×
MENY

Köp av BMX cykel

Denna guide hjälper dig att hitta den perfekta BMX cykel som passar din eller ditt barns behov, genom att förklara några av de viktigaste elementen i valet av BMX.

Du är också välkommen att kontakta oss om du är osäker på vilken BMX du ska köpa.

Vilken typ av BMX ska du välja?

I allmänhet finns det två typer av BMX cyklar.

Freestyle BMX (Street / Park / Dirt)

Freestyle BMX cyklar kan användas för flera olika typer av BMX körning, men är främst avsedd för street, park och dirt åkning. Freestyle BMX cyklar kan byggas från olika typer av material, men är oftast gjorda av chromoly stål och hi-ten. De är i allmänhet byggda med en tålig och stark ram, vilket gör dem robust mot stötar.

Du bör välja en freestyle BMX, om du eller ditt barn vill göra tricks i skate parker eller i staden, kör dirt BMX, eller vill använda cykeln för daglig stadskörning.

Se vårt utbud av Freestyle BMX cyklar här .

En annan ny typ av freestyle BMX Mini BMX cyklar är designad för tricks i skate parker och i stan. De är byggda som en miniatyr av den ursprungliga BMX cykel med en robust ram.

Se vårt utbud av Mini BMX cyklar här .

Race BMX

Race BMX-cyklar är utformade för att i första hand köras på racerbanor. De är oftast utformade som lätta cyklar, men är också robust, med de viktigaste delarna är av aluminium och chromoly stål.

Du bör välja en race BMX om du eller ditt barn vill tävla i BMX tävlingar eller bara vill ha en cykel för daglig stadskörning.

Se vårt utbud av Race BMX cyklar här.

Vilken storlek BMX ska du välja?

För att avgöra vilken storlek på BMX cykel man ska välja beror främst på förarens höjd. Andra faktorer som du kan leta efter i förhållande till storleken på BMX är top tube (översta röret) längden på cykeln eller hjulstorleken.

En standard storlek top tube på en BMX är 20 ", vilket definieras som en medelstor BMX.

Freestyle BMX hjulstorlekar varierar (16 ", 18" och 20 "), medan Race BMX hjul är vanligtvis 20".

Observera att när du köper en BMX cykel för barn är det viktigt att välja en mindre ram / ​​top tube, så att barnet inte kommer att kämpa med en tung eller stor BMX cykel.

Hitta rätt storlek här: BMX Freestyle storleksguide

Om din eller ditt barns nivå påverkar valet av BMX?

Förarens nivån är en mindre viktig faktor i valet av BMX. Nästan alla BMX-cyklar är lämpliga för nybörjare, men vi rekommenderar att du väljer en komplett cykel med exempel bromsar inkluderat om man är nybörjare.

Som jämförelse, rekommenderar vi erfarna och expert förare att kolla efter BMX cyklar i hög kvalitet. Detta innebär starka lättviktsmaterial, såsom chromoly stål och aluminium.

Produkter