×
MENY

Speed stövlar passform

Storlek och passform
Jämfört med fitness inlines, så har speed stövlar mindre och mer fast vaddering och en passform som sitter tajtare på foten. Därför är risken för ankelsmärtor, ömma tår, ömma sulor och tryckpunkter större. Detta kan ge blåsor och sår och självklart osäkerhet och obehag medan man skater.

Därför är det viktigt att välja en speed stövel som passar bra på dina fötter. Var speciellt uppmärksam på att du inte väljer en stövel som är för stor.

Värmeformning
Genom att värmeforma dina speed stövlar kan du uppnå en bättre passform som kan ge dig en bättre åkupplevelse. Inte alla, men en del speed stövlar är i dag värmeformbara. Antingen i form av värmeformabart skum i vadderingen, eller genom att det hårda ytterskalet kan värmeformas (typiskt vid kolfiber stövel).
Vid värmeformning av skalet på en kolfiberstövel där förmålet är ta bort en tryckpunkt i stöveln, så rekommenderar vi generellt att du försöker att anpassa den försiktigt med en värmefläkt, du för den försiktigt från sida till sida över punkten, minst 20 cm från stöveln. Samtidig har du ett runt verktyg (exempelvis handtaget på en skruvmejsel) du använder förl att trycka på skalet. Med en gång när du märker att det ger sig lite, så tar du bort värmekällan och låter stöveln svalna. Upprepa om nödvändigt.

Vid värmeformning av stövlar rekommenderar vi att man är mycket försiktig, följer producentens anvisningar, samt är uppmärksam på att garantin bortfallerr om värmeformning görs på fel sätt.

Läs också denna mer detaljerade guide från Powerslide.

Produkter

SkatePro