×
Meny

Slipning av skridskor

Skenan på dina skridskor slits och du kan därför med fördel få dem slipat med jämna mellanrum.

Ishockeyskridskor

De flesta moderna ishockeyskridskorna är slipade med radie-slipning, sån att kontaktytan med isen är konstant vid flera olika vinklar på den mittersta halvdelen av skenan. Dvs. det är alltid 3-4 cm som har kontakt med isen.
Det rekommenderas inte att ändra på den profil din skena är slipad på från fabriken.

Ju skarpare du får slipat dina skridskor ju bättre står du fast på isen, vilket gör att du kan bromsa hårdare och svänga skarpare. Så ju skarpare slipningen är desto mer krävs det av din teknik när du bromsar och svänger skarpare. En medelskarp slipning tillåter dig att slide (glida sidlänges) lite när bromsar och gör uppbromsningen mindre abrupt och därmed är det lättare för dig att hålla balansen.

Konståkningsskridskor

Skenan på en konståkningsskridsko är oftast lite längre, mer rak och i ett hårdare stål än en hockeyskena och ska därför inte slipas lika ofta. Skarpheten och precisionen på hålslipningen av skenan har fortfarande avgörande betydelse för hastighet och manövreringförmåga.

Slipning

De flesta ishallarna, skridskobanorna med uthyrning av skridskor samt många skridsko-butiker kan slipa dina skridskor för 30 - 60 kr. Därför betalar det sig sällan att själv slipa sina skridskor.
Nu kan du också få dina skridskor slipade hos SkatePro.

Produkter

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor