×
MENY

Så spänner du din Globber sparkcykel och byter fjädern

Det är alltid en bra idé att efterspänna bultarna på din Globber sparkcykel. Med bra underhållning ser till att du nämligen till för att den kör gnidningsfritt. Om du upplever att hjulen pressar ut mot sidan, kan det skyllas på lösa bultar och/eller en trasig fjäder. Läs med och lär hur du lätt kan spänna bultarna och skifta fjädern.

Om ditt barn står på sin sparkcykel och hjulen går utåt och decket så skrapar mot botten, kan du kanske komma att tro att ditt barn har blivit för stor för sparkcykeln. Men det är högst sannsynligt endast för att bultarna behöver bli spända. I några tillfällen kan utåtgående hjul dock också vara tecken på en trasig fjäder i framen. Fjädern är en slitdel och kan utskiftas. När du därför är genom att spänna bultarna, är det en bra idé också att checka om fjädern är trasig eller ej.

Redo till att gå i gång

Följ nedanstående steg och din sparkcykel vill snart vara körklar igen.

Verktyg du ska använda:

  • Stjärnskruvmejsel
  • Två M5 insexnycklar
  • Två M4 insexnycklar
  • Evt. en fjäder

Var uppmärksam, när du skiljer sparkcykeln. Kom ihåg i vilken räckeföljd du skiljer de olika delarna, så du undgår eventuella problem när du igen ska sätta ihop den. Om du är osäker rekommenderar vi att du alltid ringer till oss för råd.

1.

Ta din stjärnskruvmejsel och lossa de 6 skruvar som är visade på bilden.

2.

Du vill nu kunna ta bort decket (den rosa delen på bilden).

3.

Ta dina två M5 insexnycklar. Lossa och ta bort de 2 bultarna visade på bilden genom att placera insexnycklarna på varje sida av samma bult. Du vill nu kunna skilja hjulsetupen från resten av sparkcykeln (se nästa bild).

Var uppmärksam på att dina spacers kan falla ut när du tar bort bultarna - passa på så att de inte försvinner.

4.

Spänn bultarna med två M4 insexnycklar på samma sätt som i steg 3.

Du är nu redo till att sätta ihop din sparkcykel igen och kan hoppa vidare till steg 6. Men är fjädern trasig ska du gå till steg 5.

5.

Lossa och ta bort bultarna med två M4 insexnycklar. Du vill nu kunna ta bort och skifta fjädern ut med en ny.

6. Samla din sparkcykel genom att följa alla de föregående steg i omvänd ordning. Var uppmärksam på att alla bultar spänns grundligt.

Om du sitter inne med tvivel, är det viktigt att du kontaktar SkatePro för råd och vägledning. Fel samling av sparkcykeln kan resultera i trasiga delar.