×
Meny

Energiprodukter

Det finns en energiprodukt för alla ändamål


Om du utövar en sport på en medel- eller högintensitetsnivå i mer än en timme börjar din kropp att springa ut på de så kallade kolhydraterna. Detta kommer att få kroppen att börja riva på långsammare och mindre effektiva energikällor som fett och muskelfibrer.

Det här är inte något du vill hända om du har en hel dag skidåkning eller skridskor framför dig. För att förhindra detta, rekommenderar vi att du tar med sig några energiprodukter som kraftstänger eller energigel med dig.

Power bars eller energi gel?


I den här kategorin hittar du ett brett urval av energiprodukter som kraftstänger och energigeler för att förbättra din prestanda i både extrem- och actionsport, men även i sport som kräver stor uthållighet. Energiprodukter förbättrar din sportprestanda eftersom kroppen behöver en ordentlig del av energi för att uppnå bästa resultat när man antingen tränar eller återhämtar sig efter träning. Du hittar energiprodukter i form av gel, proteinpulver, energistänger och mer. Det är en fråga om smak vilka energiprodukter du föredrar, men också en fråga om vilka sporter du gör.

Till exempel är gel det föredragna valet för löpare, eftersom de är mycket lätta att bära, konsumera och mjuka på magen. Power bars, å andra sidan, är tyngre att bära och kräver mer arbete att konsumera. Kraftstänger tar lite längre tid för kroppen att absorbera. Det är därför många använder geler under sport och kraftstänger för återhämtning efter träning.

SkatePro