MENY
Sparkcyklar

Dirt scooters

En Dirt scooter är en off-road scooter som kan användas under mer extrema förhållanden än en vanliga transport sparkcykel.

Dirt scooter till terräng och transport

En Dirt scooter, även kallad en all terrain scooter eller en off-road scooter har några speciella egenskaper som skiljer den från andra scooters. En Dirt scooter har stora luftfyllda däck med ett brett mönster, vilket gör den lämplig för användning på de flesta underlag. Däcket är förstärkt för extra hållbarhet och dessutom erhålls Dirt hjul med en oversize t-bar för bättre kontroll.

En Dirt scooter är lämplig för användning i terräng, och det är en bra transport sparkcykel, eftersom det inte är lika känsligt för om du kör på grus, smuts eller asfalt, till skillnad från de flesta vanliga sparkcyklar. Vissa Dirt scooters görs även med tätade kullager för att förhindra att smuts kommer in och skadar kullagret. De använda material och konstruktionen av dirt scooter är inte som en trick sparkcykel. Hjulen vill ha en tendens till att wobbla lite mera.

En saooter för terrängkörning

Dirt scooter blir allt mer populära, och tillverkarna försöker hela tiden att vidareutveckla konstruktionen och göra dem ännu mer hållbara. En orsak till Dirt scooters ökande popularitet är att de har träffat en nisch. Förutom att kunna användas för transport, så kan en Dirt scooter nämligen också användas i kuperad terräng, precis som en BMX-cykel. Du kan göra dina egna baner, eller så kan du använda de BMX baner som redan finns. Själva sparkcykeln har också flera likheter med BMX cykel eftersom det är både mycket robusta och kraftfulla luft däck.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!
Ta emot e-mails med specialerbjudanden, tips och produktnyheter (börjar i 2017).
               
Trygg e-handel