×
Meny

Längdskidhandskar & Vantar

  Filter
Färger
Varumärken
Storlek
Kön
Isolering

Håll dig varm i det kalla vädret

Längdskidåkning är en fysisk sport där du kan svettas rätt mycket om du har ett par traditionella alpin-skidhandskar på dig.

I vår kategori med handskar för längdskidåkning hittar du allt från fingerlösa handskar, som du kan ha när du tränar på rullskidor, till "vanliga" handskar och vantar som kan hålla dina fingrar varma när det är minusgrader.

Alla handskar och vantar du hittar i denna kategori är gjorda för att förse dig med bästa möjliga grepp och komfort - något som är viktigt när du åker längdskidor. De flesta av våra handskar och vantar för längdskidor är både vindtäta och transporterar bort svett så du kan hålla dig varm och torr när du är ute i naturen.

Vantar

En del av att vara ute i naturen är att vädret kan ändras när som helst. Därför rekommenderar vi att du använder samma kombination av baslager/isoleringslager/skallager på dina händer som du gör på resten av kroppen. På så sätt kan du enkelt ta av eller på lager när det blir varmare eller kallare.

För de riktigt kalla dagarna på fjället, rekommenderar vi att bära skidvantar för längdåkning. Det kan vara en fördel att använda vantar med "hummerklo", vilket är en blandning av handskar och vantar. Denna hybrid låter dina fingrar värma varandra som i tumvantar, men du är mer rörlig som i skidhandskar. Denna typ av vante ger även bättre kontroll över staven, något som är viktigt för din prestation.

SkatePro