MENY
×

Stavhandtag

Byt ut stavhandtaget och få känslan av en ny stav

Kanske börjar du få blåsor, handtagen bli klibbiga eller flagna? Det kommer en tid då skidhandtagen har slitits ut. Om du ägen ett par kvalitetsstavar, är det bättre att byta ut handtagen än att köpa nya stavar. Vi rekommenderar faktiskt att du alltid använder den möjligheten om dina stavar har utbytbara handtag.

Kork är ett populärt material för skidhandtag eftersom det är mjukt och lätt och samtidigt mycket hållbart. Några skidhandtag är tillverkade i mjukt skum vilket föredras av vissa åkare eftersom de finner dessa bekvämare. Men dessa handtag har ofta kortare livslängd än skidhandtag i kork.

I den här kategorin hittar du också ett urval av olika sorters kontrollremmar för längdskid- och rullskidstavar. Den rätta kontrollremmen ger dig möjligheten att trycka ner staven hårdare utan att behöva hålla staven hårt i handen. En kontrollrem hindrar också staven från att trilla ner i marken, vilken kan vara irriterande - särskilt när du åker utför.

De flesta kontrollremmar kommer med stoppning som gör dem bekväma för skidåkaren - något som uppskattas när du tillbringar timmar och dagar på skidorna.