×
Meny

BMX Kläder

BMX kläder för gatan och tävlingsbanan

BMX kläder omfattar ett brett utbud av produkter som används till vardags, för tävling och som skydd. BMX åkare klär sig i allmänhet avslappnat, och många klär sig i löst sittande kläder som både andas och är bekväma. Många BMX kläder har ett minimalistiskt utseende, där svart och vitt är de vanligaste färgerna, men märkena erbjuder också kreativa och färgglada plagg som ett fräscht alternativ till standarden.

Hur klär sig BMX åkare?

Freestyleåkare väljer oftast mer avslappnade och lediga BMX kläder. Överst skulle de bära en löst sittande BMX t-shirt med en sweatshirt eller jacka, beroende på vädret. BMX byxor eller shorts är båda bra alternativ, och många byxor har plats för att bära knäskydd under.

För tävlingsåkare är det vanligt att bära en BMX jersey, då dessa är tillverkade i polyester, vilket gör dem lätta och ger en god förmåga att andas. Byxorna är tillverkade av liknande material men med mer stretch för att förbättra rörelsefriheten.

Båda dessa BMX discipliner kräver liknande skor som ger mycket stöd och dämpning runt fötterna. BMX skor sätts på prov när man utför tricks, så de måste kunna stå emot hårda stötar och ge åkaren en känsla av kontroll.

Den enda utrustning som är viktigare att bära än kläder, är skydd. Kolla in vårt utbud av BMX skydd.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor