×
Meny

Roller Derby Delar

Vad för delar behöver jag för roller derby?

Roller Derby är en otrolig sport som kan ge otaliga timmar av nöje. Precis som i alla andra sporter spelar utrustningen en central roll för hur bra du kan prestera. Oavsett om du spelar och tränar en gång i veckan eller varje dag kommer roller derby utrustningen så småningom att slitas ner och behöver bytas ut.

Derbyspelare bör alltid vara uppmärksamma på tillståndet hos alla komponenter i sin derby setup. Att veta vilka delar som dina rullskridskor består av och när det är dags att byta dem kan göra stor skillnad under varje match.

När är det dags att byta ut roller derby delar?

De viktigaste delarna i dina derby rullskridskor är hjulen, baseplaten och dina toe stops.

Roller derbyhjul slits ner beroende på hur ofta du använder dem, och det rekommenderas att alltid ha en extra uppsättning med dig när du spelar. Det är viktigt att kontrollera hjulens tillstånd med jämna mellanrum. Slitna hjul är svåra att kontrollera och ökar risken för att tappa balansen och falla, särskilt i höga hastigheter.

Baseplates behöver också kontrolleras regelbundet. De är den del av dina rullskridskor som förbinder hjulen med bootsen och de utsätts ofta för hårda stötar under derbymatcher. När du känner att du inte kan kontrollera dina skates väl eller om du ser tecken på skador på dina baseplates ska du byta dem omedelbart. Ett par baseplates som fungerar dåligt kan äventyra din totala stabilitet och leda till farliga fall.

Toe stops är ofta en förbisedd del som också bör kontrolleras efter varje match. De gör det inte bara möjligt för åkaren att stanna, utan gör det också möjligt för spelarna att utföra snävare svängar. Du kan alltid justera höjden på dina toe stops utifrån din förmåga och ditt behov, vilket gör att du kan höja din prestation när du spelar.

Kom ihåg att aldrig börja en match utan att bära ordentliga skydd. Här kan du se vårt utbud av Rullskridskor Skydd.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor