×
MENY

Segway Ninebot

Vad för magi är Segway hoverboarden?

En Segway board eller en Segway Nicebot är en två hjuls självbalancerande produkt. Företaget fick patentet för Segway boarden, eller kort segboarden, i 2001 och har sedan dess släppt många modeller. I 2016 lanserade de mini Segway som är en mindre version av boarden och den kan även användas som en barn Segway.

Alla Segway boards kommer med olika specifikationer och funktioner. Hoverboarden till exempel är enkel att bära med sig och är mindre än den traditionella Segway. Så det handlar om personlig preferens och vad som passar dig när du väljer en.

Segway hoverboard - historian och dramat

Historien om Segway och Ninebot skulle kunna vara en filmkomplott. Segway sparkcykeln blev uppfunnen i USA men uppfinnarna hade lite svårigheter med att göra den nyutvecklade formen av elektrisk transport lönsam.

Medans i Kina hade ett företag med namnet Ninebot börjat producera en liknande produkt, men eftersom Segway redan ägde patentet i hela världen för den självbalancerade produkten blev inte detta väl mottaget i Amerika. Segway öppnade en stämningsansökan mot Ninebot. Men hur mottog Ninebot detta? De köpte Segway och sammanslöt de två företagen. Så detta är alltså anledningen till att våra självbalancerande produkter kallas både Ninebot och Segway.