×
Meny

Snowboard Clothing & Winter Apparel

Vad ska man bära under skidåkning?


När du är ute på backarna är det viktigt att ha rätt skidkläder, och en av de frågor vi får mycket är: Vad ska du ha på dig när du åker skidor?

Vi har allt från vinterjackor och snowboardjackor över skidbyxor och underkläder till nackvärmare, handskar, hattar och strumpor. Oavsett om du är på alpint skidåkning, längdskidåkning, freestyle skidåkning eller snowboard, har vi det du behöver för att hålla dig varm.

Skidkläder har många funktioner. Det måste hålla dig varm. Håll dig torr. Låt din kropp att uppfödas. Ge dig en bekväm passform. Och sist men inte minst måste det vara så lätt som möjligt.

En typisk uppsättning skidkläder inkluderar:

  • Skidunderkläder
  • Strumpor
  • Polyester eller fleece mellanskikt
  • En skidjacka
  • Skidbyxor
  • Handskar
  • En hatt


Du kanske vill ha solglasögon, skyddsglasögon och nackvärmare etc. Så vad man kan bära på skidor kan vara en knepig fråga. Nedan hittar du en kort översikt över de olika lagren, som hjälper dig att hålla dig varm - hela dagen.

Lager håller dig bekväm


Att klä sig i lager är vägen att gå när det gäller skidkläder. Det kommer att se till att du kommer att hålla dig bekväm, torr och varm när du är ute och på det kalla vädret gör din favorit sport.

Baslager: Är skiktskyddsskiktet du ska bära bredvid din hud och ansvarar för att du håller dig varm och torr. Basskiktet består av skidunderkläder och bör tillverkas av ett material som transporterar svett bort från huden så att du kan hålla torr hela dagen. Vi rekommenderar att du väljer underkläder som är gjorda av antingen syntetiskt tyg, merinoull eller silke.

Mitt lager: Detta lager används inte bara för att hålla dig varm men också för att reglera din temperatur. Tänk på att vädret ute på backarna varierar och du kan både hitta dig i fångst i dåligt väder vid mycket kalla temperaturer, men även i soligt och fint väder. Vi rekommenderar ett mellanskikt av antingen polyester eller fleece.

Yttre lager: Består av en skidjacka / mjukt skal och byxor. Deras huvudsakliga funktion är att fungera som ett skal och att hålla dig torr och varm. Goda yttre skikt är både vattenmotstånd och vindbrytning, men samtidigt tillåter fukt att förångas genom tyget, så att du håller dig varm.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor