×
Meny

Longboards Barn

Bra att veta

Longboard barn - en kul ingång till skateboarding

Om ditt barn vill börja åka skateboard så är longboards till barn ett bra första steg. Som namnet antyder så är longboards längre än skateboards, och de tillverkas i en stor variation av stilar och designs. Till skillnad från skateboards som du övar tricks på så är longboard designs anpassade för att stabilt glida fram på gatorna. Därför är de ett roligt och säkert alternativ till att börja åka skateboard, samt ett roligt sätt att träna och förbättra balansförmågan.

Många föräldrar vill veta vilken ålder deras barn kan börja åka longboard, men det finns inte riktigt en bestämd ålder. Det är vanligt att de flesta är äldre än 5 år när de börjar, kom ihåg att yngre åkare behöver tillsyn.

När du letar efter en longboard till barn så kan du finna att termerna mini longboard, mini cruiser och liten longboard också används. Dessa brädor är byggda för att tåla vikten av en vuxen person men kan även användas av barn.

Mini longboard - vilken storlek?

Det viktigaste man ska tänka på när det kommer till storlek på longboard till barn är längden på brädan - som bör vara någonstans mellan 32" - 40", beroende på barnets längd. Ju längre åkaren är desto längre behöver decket vara. Att decket är i rätt storlek är viktigt - en bräda som är för stor gör det svårare att manövrera och gör det mindre kul att åka. Generellt bör en tonåring välja Longboards i vanlig storlek.

Kom ihåg att det är en del av inlärningsprocessen att falla omkull, så det är viktigt att ditt barn har rätt skydd på sig.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor