×
Meny

Leashes till SUP-brädor

Håll dig kopplad till din board

Du vill inte lägga tiden på att jaga efter din SUP. Vad du vill är att tillbringa så mycket tid som möjligt på brädan. Därför är en leash/fångrem till SUP en viktig del av din uppsättning. Utan en fångrem kan brädan driva ur räckhåll på bara några sekunder, även vid svag vind eller svaga vattenströmmar. Om du är ute på havet kan det faktiskt vara riktigt farligt, och en fångrem hindrar helt enkelt detta från att ske.

Så när du springer ut och köper din SUP-fångrem, är det några saker att tänka på. En är om du vill ha en spol-fångrem eller rak fångrem. Fördelen med en spolfångrem är först och främst att den håller sig från vattnet. Det är anledningen till att dessa oftast väljs för tävling, eftersom det minimerar vattenmotståndet från fångremmen. En rak fångrem är mer traditionell och används därför av många surfare.

Var ska fångremmen till SUP fästas?

Placeringen för var surfaren fäster SUP-fångremmen varierar, men är ofta runt vaden eller ankeln. Vaden föredras ofta av surfare som gillar att röra sig mycket på brädan när de åker på vågorna.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor