×
Meny

Race BMX kedja

  Filter
Färger
Varumärken
Kedje typ

Hur ska man välja rätt Race BMX kedja

Kedjan är en ganska viktig del av en BMX-cykel. Kedjan är den del som ansvarar för att överföra kraften från den främre kedjan till bakhjulet. Det är viktigt att få en bra start och komma i hastighet - en av de viktigaste faktorerna som bestämmer om du vinner eller förlorar en tävling.


Halv länk vs snabb länk - vad ska man välja för en racing BMX?

När du får en ny kedja, är det alltid en stor fråga att fråga dig själv: Ska jag köpa en halvlänkskedja eller en snabbkedja.

Båda typerna av kedjor har sina fördelar och nackdelar. Skillnaden är kort, den halva länkkedjan gör det möjligt att göra snabbare justeringar av kedjans längd än de enkla kedjans erbjudanden.

Enhastighetskedjan å andra sidan väger vanligtvis lite mindre. Det är också därför att race BMX-åkare ofta väljer kedjan med enkel hastighet för att spara vikt. Loppets BMX-kedjor är mindre utsatta än freestyle BMX-kedjor; Det är därför vikten är av högre betydelse än hållbarheten.

När det gäller Race BMX-kedjor, vill du hålla spänningen ganska tätt, eftersom du kommer att utveckla lite kedja. På så sätt minskar du risken för kedjepip, vilket kan leda till att du kastas i styret eller kraschen.

I den här kategorin hittar du kedjor till din Race BMX från varumärken som Shadow Interlock, Odyssey, BSD och Cult.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor