×
Meny

Race BMX pedaler

  Filter
Färger
Varumärken
Pedal Axel diameter

Stanna upp och få maximal snabbhet och kontroll

När du är ute på BMX-banan, vill du ha bästa möjliga kontakt mellan dina BMX cykelpedaler och dina fötter. Detta kommer att försäkra dig om att du har bättre kontroll över din BMX cykel och ger dig en super smidig cykel, vilket är viktigt när du tävlar genom de skarpa bermarna och hoppar på bordsskivan.

Välj de rätta pedaler för din BMX cykel

Race BMX cykelpedaler är gjorda av stål, aluminium eller plast. Freestyle BMX-cyklar har vanligtvis stål- eller plastpedaler, medan aluminiumpedaler är vanligast på BMX-cyklar eftersom de ger ett utmärkt grepp när de bär minimal vikt.

Plast, stål eller aluminium pedaler - vad ska man välja?

Stålpedaler: Fördelen med stålpedaler är hållbarheten. En nackdel med stålpedaler är vikten, eftersom de kan vara lite tunga.

Plastpedaler: Plastpedalerna är något ljusare än stålpedaler, men de är lätt slitna eller till och med brutna. Men de flesta plastpedaler är enkla och billiga att ersätta.

Aluminiumspedaler: Race BMX-ryttare försöker alltid att ta ner cykeln. Så, självklart, du kan också få superlätta aluminiumspedaler för race BMX-cyklar. Många ryttare föredrar aluminium Racer BMX cykelpedaler eftersom de är både ljus och hållbara. Aluminiumpedaler är vanligtvis inte lika hållbara som stålpedaler.

Clip in. Clip out

Precis som på cykelvägar på väg, har många BMX-cyklar cykelfria pedaler. Om du skulle falla av cykeln lossnar skon från pedalen. Klippfria pedaler används endast för race BMX, inte för freestyle.

Klippfria pedaler är också för de allvarliga BMX-racersna som letar efter den extra accelerationen med varje vev och bör inte användas för gata eller skatepark användning.

Liksom de flesta andra delar till BMX-cyklar, är BMX-pedalerna ofta gjorda av aluminium.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor