×
Meny

Race BMX tandhjul

  Filter
Varumärken
Antal tänder
Kugghjuls montering


BMX cykelkedjor: Ger dig den hastighet du behöver

1-2-3-Go. Startporten öppnas, och åkarna accelererar för att få ledningen. En bra start är allt i Race BMX, du måste accelerera snabbt, och det är här Race BMX-kedjehjulet aka Race BMX cykelkedjorna spelar en viktig roll.

BMX-cykelkedjorna som används av race BMX-cyklister är ofta lätta material som aluminium eller kol för att spara vikt, en fråga som alla tävlingsmästare BMX cyklar har i åtanke.

Snabba tänder

BMX-kedjehjul som används i race BMX-cyklar är enkel hastighet. Det är också varför race BMX-åkare bryr sig mycket om hur många tänder som finns på deras Race BMX-kedjeband / Race BMX-kedjor. Antalet tänder på BMX-kugghjulet bestämmer hur snabbt cykeln accelererar och hur mycket kraft du kan överföra när du kör med höga hastigheter. Detta kallas också växelkvoten.

Du kan beräkna utväxlingsförhållandet på ditt BMX-cykelkedja / BMX-kedjehjul själv. Ta antalet tänder på ditt BMX-cykeltandhjul och dela det med antalet tänder på ditt frihjul. Resultatet av denna enkla ekvation ger dig växelkvoten.

Om du vill hitta kuggstorleken multiplicerar du resultatet som du bara fick med BMX-hjulets diameter.

Om din växelstorlek är stor 58 eller högre kommer du att gå fortare, men ta av sig långsammare. Det tar längre tid att nå toppfart. Att gå ut ur porten, gå uppåt, driva ut ur varv etc. blir hårdare med hög växel. Å andra sidan kommer en låg växellängd på 55 eller mindre att resultera i en bättre start men lägre totalhastighet.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor