×
Meny

Race BMX handtag

  Filter
Färger
Varumärken
Handtag längd
Flange
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Håll kontrollen med race BMX handtag

BMX handtag av god kvalitet ger dig bäst kontroll över styret när du tävlar. Att köra på gupp i höga hastigheter och landa hårt efter höga hopp kräver att du har kontroll över din cykel, så det är viktigt att ha ett bra grepp med händerna. BMX handtag med låsning är ett bra alternativ för förare som vill ha de säkraste handtagen. De monteras på styret med lås och bultar, så de kan inte flyttas om de inte skruvas loss.

Alla race handtag är gjorda av gummi, men de finns i olika längder och hårdhet. De mjukaste handtagen ger bäst grepp och komfort men har kort livslängd, medan de hårdare handtagen ger mindre grepp men håller längre. BMX handtagen finns tillgängliga i längder mellan 110 - 190 mm och valet är främst en personlig preferens så länge det finns tillräckligt med utrymme på styret. Att välja handtag med eller utan fläns är också ett personligt val, och det finns inga nackdelar med något av dem. Handtag med fläns tar dig tillbaka till 90-talsstilen, medan det flänslösa alternativet ger en stilrenare look.

Varför har race BMX cyklar bar ends?

BMX bar ends används för att skydda styrets ändar vid ett fall. Det förhindrar att metallen på styrändan blir upphackad och kan också förhindra skador på föraren om denne kommer i kontakt med styret. De ingår antingen i handtagssatsen eller säljs separat.

För att se hela vårt utbud av push in bar ends för både BMX racing och freestyle, så kan du kolla här BMX Bar Ends.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor