MENY
×
  Tillbaka

Här har du det: Receptet för ett lyckat rullskridsko-event

SkatePros teamrider Laura Muñoz Ezquerra var ev av drivkrafterna både i planering och utförande av ett rullskridsko-event i Zarautz, Spanien som drog nära tusen besökare.

Först tar du ett gäng entusiaster. Sedan lägger du till en lagom mängd dediction och passion och toppar det hela med en vacker plats nära stranden i Spanien. 36-åriga SkatePro-teamridern Laura Muñoz Ezquerra är huvudingrediensen i det framgångsrika receptet. Tidigare i Augusti nådde månader av arbete och förberedelser sin höjdpunkt på ett stort evenemang i Zarautz, Spanien.

Laura Muñoz Ezquerra är en dedikerad och talangfull free jump- och slalomskater, med passion för att sprida medvetenhet om rullskridskoåkning. Hon har åkt större delen av sitt liv och har tävlat i World Slalom Series i många år.

"Vi organiserade ett två-timmars-evenemang för den lokala stadsfestivalen. Vi tänkte att det skulle vara en bra idé att ta dit några av de besta spanska åkarna och ha en freestyle-uppvisning. Det skulle främja freestyle rullskridskoåkning i Zarautz eftersom vi ville att fler skulle njuta av inline-åkning lika mycket som vi gör. Bara för att motivera människor att åka rullskridskor helt enkelt", säger hon.

Hopp-rampen var succé

Närmare 1000 personer dök upp på evenemanget, där SkatePro sponsrade en stor giveaway med bland annat LED-hjul, väskor, T-shirts och slalomkoner.

"Det var fantasktiskt att så mycket människor visade intresse för evenemanget. Barnen klappade och skrek hela tiden. De var underbara", säger hon.

Förutom uppvisningen, som inkluderade många av Spaniens bästa rullskridskoåkare, var det många aktiviteter för både vuxna och barn. SkatePro donerade dessutom en portabel hopp-ramp från Freshpark, som fick ett mycket bra mottagande.

"De var intresserade av att lära sig och öva och ve var väldigt motiverade. Barnen älskade hopp-rampen - de ville hoppa om och om igen. Det var fantastiskt att se deras lyckliga ansikten", säger Laura.

Förutom Laura och Inline Skating-klubben “ZKE IRRISTAKETA TALDEA” var det många volontärer som hjälpte till att göra evenemanget möjligt, och Laura påpekar att eventet inte hade varit möjligt att organisera utan deras stora insats.

Efter eventet har reaktionerna bara varit positiva, och crewet hoppas på att få komma tillbaka nästa år med ett liknande evenemang.

"Folk här är inte vana med att se den här typen av evenemang och de var mycket exalterade. 'Amazing' var det mest använda ordet efter eventet, och nästa år kanske det kommer finnas freestyle-träningsgrupp i Zarautz", säger hon.