MENY
×
  Tillbaka

BMX Hacks

Få din BMX i topform

Om du gärna vill undgå att mangle utrustning i den kommende säsong, så är det nu du ska slå till. Några av dina delar har kanske användning för att bli udskiftet, och att skifte dem allerede nu kan spare dig för både tid och pengar.

"Som BMX-rider har jag udskiftet masser av delar. De tre mest normale, och samtdig viktigaste delar att udskifte är håndtagene, dækkene och pedalerne. Jag har udskiftet dessa delar hundredvis av gange, simpelthen fordi de blir sliten snabbt, när man kör hver dag. Gör dig själv en tjeneste och optimér din BMX oplevelse genom hålla dina grips, däck och pedaler friske." - Jonas Kaadt, BMX-ekspert.

Här är SkatePros forslag till topp-3 BMX delar, som du burde udskifte för att din BMX kan hålla ännu en säsong

1. Handtag


Handtag udsættes för olika typer av skader. Alla BMX-riders genom håndtagene ofta skiftes ut, primärt fordi de blir sliten ned och ødelagte. Faktorer såsom svedige händer, stora drops, ett beskidt styre, styrt till jorden eller blot vådt väder bidrager altsammen till att ødelægge dina handtag. För att kunne præstere optimalt, och förbättra dig på din BMX, är funktionelle handtag essentielle.

Det är viktigt för BMX'ere, att ha funktionelle handtag för inte att miste kontroll och trækkræft över styret. Utan trækkraft, och ett godt grepp, är simple tricks som bunny hopp, manual och bar spins svårare att udføre. När du kör är risikoen för att glide av cyklen också högre utan, eller med slitna, handtag. Handtag i dag är tilgængelige i alla slags färger och former och många riders använder grips till att få deres BMX till att se mer stilet ut. I øjeblikket har SkatePro ett ophørsudsalg på grips. Om du overvejer att udskifte dina handtag, tjek vores sortiment ut och opgradér din BMX i dag.

2. DÆK

Vit du ofta kör på din BMX känner du sikkert till känslan av att ha ett platt däck. Platta däck sker alltid på de mest uheldige tidspunkter, såsom när du rammer den första legde eller dropper in i bowlen. För att få en bättre BMX oplevelse är solida däck ett must. Det är viktigt för en BMX-rider att kunne lita på sit utrustning. Om du, för eksempel prøver kræfter av med ett sketchy stair jump, är det sista du vill bekymre dig om, huruvida dina däck kan transparenta det eller ej.

Dessutom kan däck också göra utroligt mycket för udseendet. De kommer med olika mønstre och i olika färger. Att få färgen på dina däck till att passe med färgen på ditt tandhjul, handtag eller pedaler, vill ge din BMX ett nytt och friskt look. Om du har ett skadat däck och ett ubeskadiget däck, kan du med fordel bare köpa ét nytt däck. Faktum er; många riders föredrar att köra med olika storlekar av däck för att optimere køreoplevelsen. Det ses ofta att BMX'er har smallere däck bakpå för mindre rullemodstand och ett breddere däck framför för ett bättre grepp, men när alt kommer till alt, handler det hela om personlige præferencer. Tjek vores BMX däck ut här.

3. PEDALER

Pedaler är avgörande. Du använder pedalerne till att hålla balans och fart, men också till att bära det meste av din kropsvægt. Dina fötter vill ofta forlade pedalerne, när du gör tricks, och du är inte interesseret i att lande tillbaka på ett par pedaler med minimalt grepp och därmed risikere att dina fötter glider av och du beskadiger dina smalben. Alla som kör BMX vid hvor mycket smerte det kan forårsage att smadre pedalerne in i skinnebenet, så undgå det.

Några pedaler har stål knopper (också kaldet pins) för bättre fotfäste. Stål pins är smarte, fordi du kan skifte dessa pins separat och tilpasse hvor många pins (hvor godt ett fotfäste) du vill have. Att köra med stål pins på pedalerne skåner dem också, och säkrar dem en längre livslängd, på grund av mindre pedalkontakt.

Som kan vara flera grunde till att skifte sina pedaler. Det kunne vara, att du gärna vill have ett farverigt par för udseendets skyld, eller kanske gärna vill testa en annan storlek, anerledes material eller ett nytt brand. När det är sagt, kom av sted och forbered din cykel till den nya säsong. Gå aldrig ned på utrustning - Tjek vores pedaler ut här.