MENY
×

Convict Mini BMX underhåll

Det är användarens ansvar att underhålla sin mini BMX cykel. Vi råder alltid användare att följa dessa tips för att förlänga levetiden på produkten.

Monterings och underhållnings tips

  • Av säkerhetsmässiga orsaker ska alla delar vara ordentligt åtdragna innan användning. Det är viktigt att du gör detta. Köra på cykeln kan vara farligt, speciellt om bultar och andra delar inte är efterspända.
  • Kontrollera alltid att kedjan sitter tajt för att förhindra att den faller av medan du åker. Men var försiktig med att inte tajta den för hårt, då detta kan påverka prestandan på ​​cykeln och även knäcka kedjan.
  • Kontrollera alltid däcktrycket innan användning, hjulet pumpas upp till det rätta trycket på 45 psi. Du ska inte överpumpa dina däck.
  • Spänn alltid de små bultarna på hjulets kärna med en 3 mm insexnyckel för att hindra att bultarna faller ut. Vårt test har visat att hjulen fortfarande fungerar utan bultar, men var säker på att du tajtar bultarna så mycket som möjligt, så de inte faller ut / tappas.
  • För det bästa resultatet ska du justera främre och bakre tandhjul så gott du kan. De bör aldrig vara mer än 3 mm från varandra. De rätta avståndsstyckena, muttrarna och skiverna följer med, så när cykeln är samlad, var säker på att bakhjulet är placerat korrekt. Detta är den viktigaste delen av samlingen.
  • För att kedjan ska kör problemfritt ska man smörja lite fett eller olja på den med jämna mellanrum.
  • Det är viktigt att alla bultar och skruvar är åtdragna av säkerhetsmässiga skäl. Är allt inte åtdraget kan det vara farligt att köra. Du bör alltid få en vuxen till att dra åt alla bultar för att säkra att de är ordentligt åtdragna. Detta ska spännas med en 6mm insexnyckel, använd alltid rätt storlek för att förhindra att skada bultarna.

Varje förpackning har en inkluderad vägledning med visuella instruktioner och fotografier, men detta är också tillgängligt i PDF-format. Alternativt kan du se vår mini BMX monterings video här:

Produkter

Populära produkter