MENY
×

Segboard Säkerhet

Det är viktigt att din segboard är säkerhetsgodkänd, då det finns billiga kopior på marknaden som kan utgöra en fara för användaren. Hos SkatePro är alla våra segboards säkerhetsgodkända. Läs denna guide och lär hur du väljer en säker segboard.

Heter det Segboard, Airboard eller Hoverboard?

Kärt barn har många namn. Därför har du garanterat också stött på namn som airboard, hoverboard och segway board. Men om det heter det ena eller det andra betyder inte det mycket, för skillnaden på produkterna är ofta små. Det finns dock tillfällen, där skillnaderna är av stor betydning för användaren och dennes säkerhet, som du kan läsa mer om i de efterföljande avsnitt.

Segboards i mediernas sökljus

Segboards blev snabbt populära i slutet av 2015, där den kom överst på många barns, ungars och vuxnas önskelistor. Men som medierna också har fokuserat på, har det varit episoder, var några av dessa populära segboards har börjat brinna. Några producenter såg ganska enkelt en möjlighet i att tjäna snabba pengar genom göra segboardsen så billigt som möjligt och sälja dem till ett lägre pris än konkurrenterna. För att kunna göra dem billigare än de andra har några av dessa producenter valt att spara pengar på säkerheten och därmed sålt boards med batterier och uppladdare som kunde överhetta och gå i brand.

Dessa episoder har förståeligt nog skapat otrygghet bland användarna. Det är dock ingen grund till att gå i panik. Inte alla segboards är farliga. Liksom det gäller många andra produkter ute på marknaden, kommer också segboards i olika kvalitet.

Hur kan jag lita på om min airboard är säker?

De flesta airboards liknar varandra på utseendet och man kan därför lätt komma till att tro att alla airboards är lika. Men det är dock inte fallet. De komponenter som används inne i airboarden varierar mycket i kvalitet och därmed säkerhet.

Men hur vet du som konsument om precis den board du har haft ögonen på är säker? Den enda garanti du som kund har är, om verksamheten kan visa konkreta certifikat och säkerhetsgodkännelser. Därför har vi från start sett till att förhandla säkerhetsgodkända airboards. Se vårt certifikat och säkerhetsgodkännelser nederst på sidan.

När du köper en airboard från SkatePro följer det dessutom en dansk manual med och vi får våra airboards från en europeisk leverantör, vilket säkrar våra kunder extra tryghhet och garanti.

Hos SkatePro betyder det mycket för oss att våra kunder är aktiva och har det roligt, men utan att komma till skada.

Säkerhetsgodkännelser och certifikat:

  • National Trading Standards i England
  • IECEE
  • Promise Testing International
  • VDE Prüf- und Zertifizierungsinstitut

Download testresultaterna och certifikat för våra iSkute segboards och Frenzy segboards

Populära produkter